Friday, July 16, 2010

AKHIRNYA BERGERAK JUGA SENTUL...
Sekian lama keadaan yang haru biru.Dek kerana keangkuhan pemunya kuasa.Dek kerana pengakap puak-puak dan dek kerana mahukan nama, habis terpalit seluruh jentera kepengakapan KOta Metropolitan...

Dalam kacau bilau berbalas emel antara juak-juak terpinggir dengan jentera pemerintah baharu akan ketidakpuasan insang hati mereka.AKU TETAP SEPERTI DAHULU.Ketawa dipinggiran.

Dengan rasa tanggungjawab serta komitmen tinggi aku bersama DC Sentul mengorak langkah membangun pengakap di daerah Sentul.Walaupun banyak perkara yang belum selesai , namun kami bertekad menggerakkannya dengan daya yang ada.Walaupun kekadang telinga menahan pedih akan ayat-ayat longkang dari pemimpin kumpulan yang bertanyakan kenapa :

1. Daerah tak settlekan lagi masalah pendaftaran keahlian?
2. Daerah tidak settlekan masalah pendaftaran dan pertukaran nombor baharu?
3. Kad keahlian tak kunjung tiba?
4. tak buat meeting pemimpin daerah?
5. Tak buat program daerah?

dan banyak lagi.Perlukah aku dan DC mencanangkan pekong Jabatan ? Kurap negeri?Kudis pemimpin kumpulan ?

Dengan tenaga kerja yang tak seberapa di peringkat daerah dan atas kefahaman isteriku yang tercinta ( Sharwani bt. Awang - selalu kena tinggal ) akhirnya berjalan juga program yang telah dirancang..Tahniah warga kerja PPM Zon Sentul.
Gambar di atas adalah program Perkhemahan Pengakap Muda dan Remaja Zon Sentul.Alhamdulillah seramai 192 orang warga pengakap dari Zon Sentul yang menyertainya.Walaupun pada asalnya targetnya hanya seramai kira-kira 60 orang sahaja.Perkhemahan tersebut telah diadakan pada 7-9 Jun 2010 bertempat di Kem Templer.Apa nak buat , Sentul tak ada kem sendiri.Terpaksalah menumpang di tempat orang.
Walau apapun,dengan respon yang diterima maka,kami akan berusaha untuk memperbanyakkan lagi program-program daerah.insyaallah.
Kepada warga pengakap Zon Sentul, berilah kami masa untuk menyususn pentadbiran daerah sebaiknya .Berikanlah sokongan yang padu untuk menjayakan sebarang program daerah.
They said 1Malaysia , We said 1world .
cario
73

No comments: